Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

68,640 milioane de euro pentru Programul Operational Comun de Cooperare Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013

in cadrul Programului Operational Comun de Cooperare Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013, finantat prin Instrumentul European pentru Vecinatate si Parteneriat (ENPI), pe data de 27 martie 2007, la Uzgorod, Ucraina, are loc a 5-a intalnire a Grupului Comun de Coordonare constituit pentru elaborarea programului.
Ministerul Integrarii Europene, in calitate de Autoritate de Nationala (contra-parte a Autoritatii Comune de Management-Ungaria) si institutie coordonatoare a activitatii de programare la nivel national pentru perioada 2007-2013, este responsabil pentru coordonarea activitatii structurilor parteneriale de lucru constituite pentru activitatea de programare la nivel national.
intalnirea se inscrie in calendarul procesului de programare si se va bucura de participarea reprezentantilor statelor partenere in program (Ungaria, Slovacia, Romania si Ucraina), precum si de participarea reprezentantilor Comisiei Europene.
in cadrul acestei intalniri se vor discuta prioritatile si masurile programului, precum si aspecte privind structurile de management, controlul si managementul financiar, aspecte privind analiza ariei programului din punct de vedere economico-social, al educatiei, mediului, infrastructurii. De asemenea, se vor analiza si agrea strategia si necesitatile comune de dezvoltare ale comunitatilor situate in aria eligibila.
Programul Operational Comun de Cooperare Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013, finantat prin Instrumentul European pentru Vecinatate si Parteneriat (ENPI), are un buget comun de 68,640 milioane de Euro, pentru perioada 2007-2013 si urmareste atingerea urmatoarelor obiective generale: dezvoltarea economica si sociala, provocari comune, granite eficiente si sigure, finantarea unor activitati tip „people to people”.
Regiunile cuprinse in aria eligibila a programului sunt urmatoarele:

Ungaria: regiunile Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén (regiune adiacenta),

Romania: judetele Maramures, Satu Mare, Suceava (regiune adiacenta),

Slovacia: regiunile Prešovský, Košický,

Ucraina: regiunile Zakarpatska, Ivano-Frankivska, Cernivetska (regiune adiacenta)

Sursa: Ministerul Integrarii Europene

Vizualizări: 95