Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comunele harghitene au depus 32 de proiecte privind infrastructura rurala

Comunele harghitene au depus 32 de proiecte de finantare in cadrul PNDR, Masura 322, ce vizeaza "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale". Potrivit unui comunicat transmis de Institutia Prefectului judetului Harghita, proiectele au o valoare de aproximativ 84 de milioane de euro.

Majoritatea proiectelor prevad investitii in infrastructura - drumuri, retele de canalizare si alimentare cu apa sau retele de alimentare cu gaz -, precum si infrastructura sociala, cum ar fi dotarea caminelor culturale sau crearea de infrastructura scolara pentru desfasurarea programului "after school".

Proiectele vor fi verificate la sediul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Harghita, urmand ca ele sa fie trimise apoi la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Alba Iulia. Aici se va verifica eligibilitatea lor si daca indeplinesc criteriile de selectie, dupa care specialistii centrului regional vor efectua verificarea pe teren.

Sursa: www.newschannel.ro



Vizualizări: 82