Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Supervizatea reconstructiei podurilor feroviare distruse de inundatii

Pe 23 iulie 2009, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a semnat un contract de asistenta tehnica pentru supervizarea reconstructiei infrastructurii feroviare distrusa de inundatiile din lunile iulie si august 2005 in judetele Vrancea si Alba.

Cu o valoare totala de 1.359.200 euro fara TVA, acest contract este cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat. Principalul sau obiectiv este de a contribui la implementarea corespunzatoare a contractelor privind lucrarile de reconstructie a sectiunilor de infrastructura feroviara distruse de inundatiile din iulie si august 2005, precum si la redeschiderea traficului in conditii imbunatatite.

In acest sens, consultantul angajat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va fi responsabil de supervizarea lucrarilor din punct de vedere calitativ, cantitativ, al timpului de executie precum si din punct de vedere al resurselor financiare.  Activitatea consultantului se va desfasura pe perioada de executie a lucrarilor (24 luni) si pe perioada de garantie a lucrarilor (urmatoarele 12 luni dupa executia lucrarilor) iar la finalul acestor perioade se va emite certificatul de intretinere ce va fi aprobat de angajator.

Acest contract de asistenta tehnica a fost acordat prin licitatie internationala Consortiului format din DB International si Louis Berger.  Beneficiarul final al contractului este Compania Nationala de Cai Ferate „CFR-SA”.

Perioada totala de implementare de 38 luni de la data inceperii primei activitati.

Sursa: www.mt.ro

Vizualizări: 59