Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSCCE: Exemple de calcul pentru intreprinderile partenere sau legate

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor, AM POSCCE a publicat o serie de exemple de calcul pentru intreprinderile partenere sau legate. Mai jos puteti gasi cele cinci exemple elaborate de Autoritatea de Management:

1. Daca aplicantul A detine 38% din intreprinderea C si 49% din intreprinderea D. De asemenea, intreprinderea B detine 25% din intreprinderea A, cum se realizeaza calculul?

Raspuns:

Intreprinderile sunt partenere iar datele intreprinderii care aplica se calculeaza astfel:
Total=100%A+25%B+38%D+49%D

2. Daca aplicantul A este detinut in proportie de 60% de catre intreprinderea B, iar intreprinderea C detine 32% din intreprinderea B si intreprinderea D detine 25% din intreprinderea B, cum se realizeaza calculul?

Raspuns:
Intreprinderile A si B sunt legate, iar C este partenera si cu aplicatul A, de aceea datele aplicantului se calculeaza astfel:
Total= 100%A+100%B+32%C+25% D

3. Daca intreprinderile B si C detin fiecare cate 38% din aplicantul A, iar intreprinderea D detine 60% din intreprinderea B si intreprinderea E detine 40% din intreprinderea C, cum se realizeaza calculul?

Raspuns:

Intreprinderea B este partenerul lui A si in acelasi timp este legata de intreprinderea D. De aceea la datele aplicantului se adauga 38% din datele intreprinderilor B si D. Intreprinderea C este partenerul intreprinderii A, insa are, la randul sau un alt partener, respectiv intreprinderea E. Datele intreprinderii E nu trebuie luate in considerare pentru ca este partenerul unui partener, de aceea la datele aplicantului A se adauga doar 38% din datele intreprinderii C.
Total= 100% A+38% (B+D)+38%C+0%E

4. Intreprinderile B, C si D detin fiecare 20% din aplicantul A. De asemenea, intreprinderea B detine 70% din intreprinderea C, iar intreprinderea C detine 60% din intreprinderea D.

Raspuns:
Avand in vedere ca intreprinderile B, C si D sunt legate intre ele si detin impreuna, ca si grup, 60% din intreprinderea A, la datele aplicantului se adauga datele intreprinderilor B, C si D in proportie de 100%.
Total=100%A+100%B+100%C+100%D

5. Intreprinderile B si C detin fiecare 20% din aplicantul A. De asemenea, intreprinderea B detine 70% din intreprinderea C. Cum se realizeaza calculul?


Raspuns:
Avand in vedere ca intreprinderile B si C sunt legate, iar ele detin ca grup 40% din aplicantul A, de aceea la datele intreprinderii A de adauga 40% din datele intreprinderilor B si C.
Total= 100% A+ 40%(B+C)

Sursa: www.mimmctpl.ro

Vizualizări: 120