Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Situatia proiectelor depuse in Regiunea Sud Muntenia

Pana la data de 27 iulie 2009, la sediul ADR Sud Muntenia au fost depuse 165 proiecte prin care se solicita finantare nerambursabila POR.

In mai putin de o luna, de la ultima furnizare de date din 7 iulie 2009, au fost depuse 10 proiecte in cadrul POR pentru Regiunea Sud Muntenia dintre care:

 • un proiect pe DMI 3.1 Reabilitare/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate, aflat, in prezent in etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii;
 • 9 proiecte pe DMI 3.4 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

Situatia proiectelor depuse pe cele 5 axe ale POR si care se afla in diferite etape ale procesului de evaluare se prezinta astfel:

Axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere (buget 197,96 milioane de euro).

 • DMI 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: „Centre urbane” au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana aflate in prezent in etapa de verificare a conformitatii administrative si eligibilitatii cererilor de finantare componente ale PIDU-urilor.
Axa prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (buget 124,76 mil. euro).
 • DMI 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.
Pana in prezent au fost depuse 39 de proiecte, din care 10 respinse si 1 retras de aplicant. Valoarea totala solicitata prin aceste 39 de proiecte este de aproximativ 244 mil. euro.
Din cele 28 de proiecte ramase, 10 proiecte sunt in rezerva, 3 sunt in curs de evaluare, 3 proiecte sunt in etape precontractuale iar pentru 12 s-au semnat contractele de finantare
Toate cele 10 proiecte respinse si proiectul retras de aplicant au fost ulterior redepuse, fiind in prezent fie in diferite etape ale procesului de evaluare, selectie si contractare, fie semnandu-se deja contractul de finantare.
Depunerea proiectelor in cadrul acestei axe a fost suspendata incepand cu data de 11.03.2009, ora 16:30.
Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale (buget 93,56 mil. euro):

 • DMI 3.1 Reabilitare/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate – alocare regionala 24,21 mil. Euro. Un proiect depus, aflat in etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 16,24 mil. euro.
 • DMI 3.2 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale – alocare regionala 13,88 mil. euro. Doua proiecte depuse, unul respins si unul aflat in etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 0,2 mil. euro.
 • DMI 3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta – alocare regionala 13,88 mil. euro. NICIUN PROIECT DEPUS.
 • DMI 3.4 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua – alocare regionala 34,46 mil. euro.
Sunt 35 proiecte depuse din care: 2 proiecte aflate in faza de vizita la fata locului, 6 proiecte aflate in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic, 13 proiecte aflate in etapa de evaluare tehnica si financiara, 1 proiect respins in cadrul evaluarii tehnice si financiare si 13 proiecte in curs de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii, asistenta nerambursabila solicitata fiind de aproximativ 39,55 mil. euro.
Axa prioritara 4: Sprijinirea mediului de afaceri regional si local (buget 113,22 mil. euro).
 • DMI 4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala– alocare regionala 38,27 mil. euro. Trei proiecte depuse – unul retras ulterior de aplicant, unul in curs de evaluare tehnica si financiara si unul urmand a fi evaluat tehnic si financiar. Asistenta financiara nerambursabila solicitata este de aproximativ 7,05 mil. euro.
 • DMI 4.2 Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea de noi activitati –alocare regionala 33,50 mil. euro . NICIUN PROIECT DEPUS.
 • DMI 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor- alocare regionala 28,47 mil. euro. In cadrul primului apel de proiecte cu termen limita de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finantare de catre solicitantii din regiunea Sud Muntenia, in valoare totala de aproximativ 67,5 milioane de lei (din care asistenta financiara nerambursabila solicitata aproximativ 45 milioane de lei). Au fost respinse 30 de proiecte, trei aplicanti au renuntat la semnarea contractului si s-au semnat 21 de contracte de finantare.

Axa prioritara 5:
Dezvoltarea si promovarea turismului (buget 101,86 mil. euro)
 • DMI 5.1 Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe – alocare regionala 32,83 mil. euro. Sase proiecte depuse, unul respins ca neconform administrativ si redepus ulterior, in prezent proiectele fiind unul in etapa precontractuala de analiza a proiectului tehnic, doua in curs de evaluare tehnica si financiara si doua in curs de evalaure a conformitatii administrative si eligibilitatii. Valoarea asistentei financiare nerambursabile solicitate prin aceste proiecte este de aproximativ 6,8 mil. euro.
 • DMI 5.2. Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice – alocare regionala 46,96 mil. euro. Treisprezece proiecte depuse pana la termenul limita de 19.12.2008, din care sapte proiecte respinse, unul in curs de evaluare tehnica si financiara si cinci in etapa precontractuala de analiza a PT-ului. Proiectele aflate in evaluare au o valoare a asistentei nerambursabile solicitate de aproximativ 10,78 mil. euro.
 • DMI 5.3 Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica - 150.355.934 de euro. Pentru acest domeniu, alocarea financiara este distribuita la nivel national, iar Organismul Intermediar ce se ocupa de acest domeniu este Ministerul Turismului

Sursa: ADR Sud Muntentia


Vizualizări: 84