Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cooperare transfrontaliera intre autoritati locale romane si ucrainiene

CJ Satu Mare, in parteneriat cu Administratia de Stat din Regiunea Transcarpatia – Ucraina implementeaza in cadrul Programului de Vecinatate Romania-Ucraina 2004-2006, Componenta PHARE CBC 2006, proiectul „Promovarea cooperarii transfrontaliere romano-ucrainene intre autoritatile publice locale din judetul Satu Mare si regiunea Transcarpatia”.

Proiectul are ca obiectiv general imbunatatirea integrarii transfrontaliere dintre regiunile de granita si dezvoltarea regionala durabila a judetului Satu Mare si regiunii Transcarpatia.

Prin acest proiect se urmareste intarirea capacitatii de utilizare a fondurilor pentru dezvoltare locala si regionala in randul autoritatilor publice locale din judetul Satu Mare si regiunea Transcarpatia, cresterea capacitatii de initiere si derulare de activitati de dezvoltare comunitara in context transfrontalier de catre autoritati publice pe ambele parti ale granitei dintre judetul Satu Mare si regiunea Transcarpatia.

Activitatile principale ale proiectului au constat in organizarea unor sesiuni de perfectionare la care au participat cate 15 reprezentanti ai autoritatilor publice locale din Satu Mare si Transcarpatia. In cadrul proiectului s-a realizat perfectionarea acestor participanti in tema cooperarii transfrontaliere, in special in contextul noilor programe operationale pe granita romano-ucraineana in perioada 2007-2013.

Valoarea totala a proiectului este de 46.274 euro, iar durata de implementare este 12 luni.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 98