Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Semnare proiect extindere si reabilitare sisteme apa si canalizare la Brasov

Proiectul de finantare pentru reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si canalizare, în judetul Brasov, semnat marti, 21 iulie 2009, are o valoarea totala de 189.305.930 Euro fara TVA.

Proiectul presupune investitii în tratarea si distributia apei potabile precum si colectarea si tratarea apelor uzate, in 15 localitati din judetul Brasov- municipiul Brasov, Stupini, Sacele, Codlea, Feldioara, Rupea, Homorod, Gara Rupea, Hoghiz, Prejmer, Lunca Calnicului, Harman, Sânpetru, Bod si Moieciu. Proiectul, de care vor beneficia circa 500.000 de locuitori, va fi implementat proiectul de Compania Regionala de Operare S.C Compania Apa Brasov S.A. Toate locuintele din zona vor fi conectate la reteaua de apa si canalizare, iar aproximativ 55 000 de cetateni, vor fi pentru prima data conectati la reteaua de apa potabila si circa 80 000 la cea de canalizare.
În cadrul acestui proiect vor fi 11 contracte de lucrari si 2 de asistenta tehnica, durata de implementare a proiectului fiind de 4 ani.

"S-a semnat astazi unul dintre cele mai mari proiecte finantate de Uniunea Europeana în România si totodata unul dintre cele mai importante proiecte ale Axei 1, a Programului Operational Sectorial Mediu. Important este ca atragem fonduri europene si ca se vor crea multe locuri de munca. Urez succes beneficiarilor! Voi merge si voi verifica personal implemntarea acestui proiect", a declarat Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Semnatarii acestui proiect de finantare sunt: Ministerul Mediului, Ministerul intreprinderilor mici si mijlocii, comertului si mediului de afaceri, SC Compania Apa Brasov, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara.

Descarca Indicatori orientativi

Sursa: Ministerul Mediului

Vizualizări: 239