Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Autostrada Cernavoda - Constanta si Centura Constanta vor primi finantare UE

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu a anuntat marti, 21 iulie 2009, ca reprezentantii Comisiei Europene au aprobat finantarea din partea UE pentru primele doua proiecte majore in domeniul infrastructurii rutiere:

  • Autostrada Cernavoda – Constanta  - Contributie nerambursabila de la UE  de aproximativ 71 mil euro, valoarea totala a proiectului fiind de aproximativ 414 milioane euro.
  • Centura Constanta - Contributie nerambursabila de la UE de 53 mil euro, valoarea proiectului fiind de aproximativ 191,5 milioane euro.

De asemenea, ministrul a mai declarat ca Autoritatea de Management din MTI si cele doua unitati de implementare, din CNADNR si din CFR, au finalizat procedurile de auditore pentru POS Transport, toate documentele fiind trimise catre UE, iar raspunsurile fiind unele favorabile.

In acest fel se doreste rezolvarea cat mai rapida a problemei folosirii banilor nerambursabili de la UE, problema care, in opinia lui Radu Berceanu, ar fi trebuit solutionata din anul 2007.

Sursa:www.mt.ro

Vizualizări: 123