Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul ar putea demara programul „Primul IMM”

Guvernul ar putea demara un program de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii, similar „Primei Case”, ca urmare a propunerii venite din partea Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru. Potrivit acestuia, resursele financiare alocate prin programul de finantare "Primul IMM", cum s-ar numi porgramul, nu ar trebui sa depinda de portofoliile bancilor si nici din fondurile de garantare care sunt limitate.

„Au fost prime discutii cu guvernul, pentru a se continua cu un program de genul „Primul IMM”, dupa modelul „Primei Case”. Exista sentimentul ca IMM-urile sunt o prioritate, dar trebuie gasita o solutie pentru finantare, deoarece capacitatea fondurilor de garantare este limitata”, a explicat presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Florin Pogonaru.

Presedintele AOAR a mai spus ca o problema importanta ar fi legata de TVA pe 15 septembrie, dupa evaluarea FMI, in conditiile acordului de finantare externa semnat de Romania. „Subiectul adevarat pentru noi ar trebui sa fie daca suntem in stare sa negociem ca TVA-ul sa nu creasca cu 2 sau 3 procente”, a mai spus Pogonaru.
Potrivit acestuia, mediul de afaceri romanesc „a facut averi fie din speculatii din privatizari, fie din speculatii imobiliare si deodata s-a trezit ca trebuie sa faca doar economisire”.

”In ce masura venim cu o asemenea mentalitate de a rezista la criza sau in ce masura va fi zguduit mediul de afaceri din Romania este de discutat”, a adaugat el.

Sursa: www.newschannel.ro

Vizualizări: 116