Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finantare bugetara pentru pregatirea tehnica necesara accesarii fondurilor structurale

Proiectele privind lucrarile de restaurare a Cetatii Sarmisegetusa, de amenajare si reabilitare a infrastructurii de turism in Techirghiol, precum si cel referitor la reabilitarea si modernizarea drumurilor din aceasta statiune vor fi incluse pe lista proiectelor care beneficiaza de finantate bugetara pentru pregatirea tehnic a necesara accesarii fondurilor structurale prin Programul Operational Regional (POR).

POR va finanta proiecte de investitii ai caror principali beneficiari sunt autoritatile publice locale. Avand in vedere ca pregatirea studiilor tehnic e ale proiectelor de investitii reprezinta pana la 10% din costul proiectului, iar autoritatile locale nu pot asigura, de regula, aceste costuri, Guvernul a decis ca fondurile necesare sa fie asigurate de la bugetul de stat. Prin OUG nr. 32/2006, Ministerului Integrarii Europene i-a fost alocata suma de 82 milioane lei noi pentru Programul Operational Regional, in scopul contractarii de asistenta tehnic a pentru pregatirea studiilor tehnic e si a detaliilor de executie a proiectelor.

Printr-o Hotarare adoptata astazi, inca sase proiecte vor beneficia de finantare bugetara pentru pregatirea tehnic a necesara accesarii fondurilor structurale. Pe langa cele trei proiecte mentionate, vor beneficia de finantare pentru asistenta tehnic a proiectele de modernizare a drumurilor de acces pentru integrarea in circuitul turistic european a Cetatilor Dacice din Muntii Orastie, varianta de ocolire a municipiului Brasov si ocolirea municipiului Dragasani.

Proiectele pregatite tehnic vor urma procesul de selectie specific fondurilor structurale, in cadrul mecanismului de implementare a POR, care va deveni operational in aproximativ 3 luni de la data aprobarii acestuia de catre Comisia Europeana.

Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 21.03.2007

Vizualizări: 83