Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea infrastructurii rutiere si sociale in Regiunea Vest

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile BLAGA, a semnat joi, 9 iulie 2009, la Resita, trei contracte de finantare prin Programul Operational Regional. Proiectele vizeaza imbunatatirea infrastructurii rutiere, a celei urbane si a celei sociale si au o valoare totala de 37.431.631,57 euro:

1. Modernizare DJ 582 Valiug - Slatina Timis din judetul Caras Severin

Durata de implementare: 54 luni
Obiectivul proiectului este crearea infrastructurii principale de transport pentru Masivul Semenic si sporirea atractivitatii zonei pentru investitiile structurale, precum si imbunatatirea mobilitatii populatiei si fortei de munca, a bunurilor si serviciilor in zona. In urma implementarii proiectului se vor moderniza 36,08 km de drum, iar distanta dintre Slatina - Timis si muntele Semenic se va scurta cu 71 km. Valoarea totala a proiectului este de 31.060.938,97 euro

2. Modernizare (ranforsare) strada Republicii – Cimpa din orasul Petrila

Durata de implementare: 27 luni
Obiectivele proiectului sunt imbunatatirea mobilitatii populatiei si a fortei de munca, bunurilor si serviciilor, cresterea accesibilitatii orasului si a zonelor adiacente cu inalt potential turistic, fluidizarea traficului urban si reducerea timpilor de transport precum si a riscului de accidente in orasul Petrila. Prin proiect se vor moderniza 8,508 km de drum, ranforsa a 67.423 mp de drum, reabilita a 15 poduri si podete, moderniza trotuare in suprafata de 17.233 mp. Totodata vor fi reamenajate zone verzi cu o suprafata de 1.041 mp si se vor realiza 1.620 mp de parcari si statii de autobuz. Valoarea totala a proiectului este de 5.933.442,55 euro.

3. Reabilitarea si modernizarea caminului pentru persoane varstnice din Jimbolia


Durata de implementare: 11 luni
Obiectivul proiectului este imbunatatirea calitatii serviciilor sociale prin reabilitarea si modernizarea Caminului pentru persoane varstnice din Orasul Jimbolia si sporirea atentiei acordate persoanelor varstnice si cresterea calitatii vietii acestora. Valoarea totala a proiectului este de 437.250,05 euro.

„Recomand autoritatilor publice locale sa treaca cat mai rapid la faza de implementare a contractelor semnate azi. Spun acest lucru tocmai pentru a ca am constatat ca exista in continuare un ritm lent de implementare a proiectelor. Absorbtia efectiva a banilor europeni incepe abia de la prima cerere de rambursare transmisa”, a declarat ministrul Vasile BLAGA.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 89