Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul apel de proiecte in cadrul Programului Romania-Ucraina-Republica Moldova

MDRL, in calitate de Autoritate Comuna de Management, a lansat pe 1 iulie 2009, primul apel de propuneri de proiecte pentru Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Valoarea pusa la dispozitia potentialilor beneficiari in cadrul acestui apel este de 30 milioane euro, pentru primele doua prioritati ale programului:

  • Catre o economie mai competitiva a zonei de frontiera
  • Mediu si pregatirea pentru situatii de urgenta

si de 5 milioane de euro pentru cea de a treia prioritate:
  • Cooperare de tipul “people to people”

Propunerile de proiecte pot fi transmise pana la data de 28 octombrie 2009 pentru primele doua prioritati ale programului si pana la data de 28 septembrie 2009 pentru cea de a treia prioritate.

Potentialii beneficiari ai acestui apel de propuneri de proiecte al Programului RO-UA-MD sunt persoane juridice non-profit de tipul autoritatilor publice locale, organizatiilor non-guvernamentale, operatorilor din sectorul public avand sediul in aria programului (Romania – judetele Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si Tulcea, Ucraina – oblasturile Odessa si Chernivetska, Republica Moldova – intreg teritoriul).

Proiectele aprobate in urma acestui apel de propuneri de proiecte vor avea ca rezultate crearea de parteneriate intre comunitatile de pe o parte si cealalta a granitei, implementarea unor proiecte care sa aduca beneficii locuitorilor din zona de frontiera.

Descarca Ghidul Solicitantului pentru Prioritatile 1 si 2  
Descarca Ghidul Solicitantului pentru Prioritatea 3

Informatii de background
Obiectivul general al programului Ro-UA-MD este acela de a imbunatati situatia economica , sociala si cea a mediului inconjurator in aria programului , in contextul unor granite sigure , prin intensificarea contactelor dintre partenerii de pe fiecare parte a granitei.

Aria de cooperare:
  • in Romania, judetele: Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si Tulcea
  • in Ucraina, oblasturile: Odessa si Chernivetska
  • in Republica Moldova, intreg teritoriul.
Regiuni adiacente
  • in Romania, judetul Braila;
  • in Ucraina, oblasturile Ivano-Frankivska si Vinniytska, 10 raioane ale oblastului Khmelnyitska si 12 raioane ale oblastului Ternopilska.
Bugetul programului este de 138,1 milioane euro pentru perioada 2007-2013.


Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 74