Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Seminarii pe tema implementarii acquis-ului comunitar privind eficienta energetica

Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania organizeaza, cu sprijinul Comisiei Europene, doua seminarii pe tema implementarii acquis-ului comunitar privind eficienta energetica, tematica ce se inscrie in preocuparile actuale ale administratiilor locale din Romania fata de utilizarea pe o scara tot mai larga a resurselor regenerabile de energie.

Evenimentele, gazduite de Consiliile Judetene Maramures si Prahova, vor avea loc intre 28-29 septembrie, la Baia Mare si 1-2 octombrie, la Ploiesti, adresandu-se cu precadere membrilor UNCJR.

Organizarea celor doua seminarii este posibila in baza unei aplicatii de finantare depuse si castigate de catre Biroul de Reprezentare al UNCJR de la Bruxelles, in cadrul Instrumentului de Asistenta Tehnica si Schimb de Informatii (Taiex) gestionat de Directia Generala Extindere din cadrul Comisiei Europene.

Participantii vor avea posibilitatea sa dezbata tematica anuntata cu responsabili din Comisia Europeana, administratia centrala, agentii de specialitate din Romania, precum si experti din Uniunea Europeana.

Seminariile isi propun sa ofere functionarilor publici informatii utile cu privire la legislatia europeana si nationala privind eficienta energetica, proiectarea politicilor si strategiilor teritoriale, dezvoltarea de proiecte locale relevante in domeniu si ilustrarea oportunitatilor existente pentru finantarea acestora, prezentarea unor modele de bune practici din alte state membre UE si, nu in ultimul rand, stimularea dezbaterilor pe tema politicilor europene din domeniul eficientei energetice si a energiilor regenerabile. Agendele celor doua evenimente vor fi disponibile in scurt timp.

Informatii suplimentare referitoare la participare: Biroul UNCJR Alexandria, dna. Gabriela Schiopu, gabriela.schiopu@uncjr.ro, tel: 0247 316077 sau Biroul UNCJR Bruxelles, dna. Liliana Mangeac, liliana.mangeac@uncjr.org, tel: +32 22374144.

Sursa: www.uncjr.ro

Vizualizări: 84