Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte majore de investitii în domeniul energetic

Ministerul Economiei şi UniCredit Ţiriac Bank au încheiat, în data de 16 iunie 2009, un Memorandum de Înţelegere care creează cadrul de cooperare necesar în atragerea de resurse financiare pentru realizarea unor proiecte majore de investiţii în domeniul energetic.

Documentul a fost semnat, la sediul Ministerului Economiei, de către dl. Adriean Videanu, Ministrul Economiei şi de către dl. Răsvan Radu, Preşedinte Executiv al UniCredit Ţiriac Bank.

Semnarea acestui Memorandum de Înţelegere între cele două instituţii se înscrie în demersurile Ministerului Economiei de atragere de finanţări externe care să acopere necesităţile proiectelor de investiţii publice în domeniul energetic, domeniu care poate asigura, pe termen mediu, continuarea creşterii economice. „Ministerul Economiei intentioneaza sa faca o gestionare unitara a proiectelor strategice ale companiilor din subordine. In contextul crizei actuale si al situatiei financiare restrictive, avem in vedere consolidarea prioritatilor si urmarirea dezvoltarii unor sinergii cu institutiile financiare, pentru a garanta solutii flexibile de finantare”, a declarat cu acest prilej ministrul Economiei, Adriean Videanu.

„Cooperarea dintre UniCredit Ţiriac Bank şi Ministerul Economiei va contribui la stimularea investiţiilor în domeniul energetic şi la definirea proiectelor strategice de infrastructură din cadrul acestui sector”, a declarat dl. Răsvan Radu, Preşedinte Executiv al UniCredit Ţiriac Bank. „În egală măsură cu autorităţile de resort, rămânem interesaţi să sprijinim creşterea macroeconomică sustenabilă a României pe termen lung în contextul economic naţional şi global.”

Ministerul Economiei a încheiat acorduri similare pentru susţinerea proiectelor strategice de investiţii în acest sector cu Banca Comercială Română/ Erste Group Bank şi BRD-Groupe Société Générale în lunile martie, respectiv aprilie ale acestui an.

Sursa: ME

Vizualizări: 86