Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ordin pentru accesarea fondurilor europene destinate viticulturii

Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Dan Motreanu, a semnat Ordinul nr. 211/2007 pentru aprobarea normelor de aplicare a programelor de restructurare si reconversie a plantatiilor viticole derulate cu sprijin comunitar.

Prezentul Ordin statueaza planul cu masurile eligibile pentru care se va acorda sprijin financiar din partea UE pentru plantatiile viticole si reprezinta o conditie obligatorie pentru ca Romania sa poata accesa fondurile europene destinate viticulturii. Planul de masuri cuprinse in Ordinul 211/2007 prevede trei directii de actiune: reconversia soiurilor, reamplasarea parcelelor si modernizarea plantatiilor de vita de vie.

Potrivit Regulamentului nr. 1493/1999 al Comisiei Europene, pentru a beneficia de sprijin financiar din fonduri europene fiecare stat membru este obligat sa elaboreze si sa aprobe un plan cu masurile eligibile pentru care se vor acorda sprijin financiar.

Pentru campania viticola 2007-2008 Romania ar putea sa primeasca aproximativ 20 milioane euro din partea UE. Suma va fi alocata prin Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA) si se va acorda sub forma unor plati directe in baza planurilor elaborate de fermieri.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale - 16.03.2007

Vizualizări: 94