Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR aduce fonduri importante pentru Regiunea Centru

Regiunea Centru este una dintre regiunile care reusesc sa atraga cu mare eficienta fonduri nerambursabile prin intermediul POR. Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a apreciat ca „gradul de utilizare a fondurilor depaseste 33% in Regiunea Centru, fapt care ne demonstreaza ca in aceasta regiune vom putea vorbi despre o dezvoltare economico-sociala echilibrata”.

Pana in data de 30 aprilie 2009 au fost depuse un numar de 287 proiecte la nivelul Regiunii Centru si 9 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana (PIDU), care includ mai multe proiecte fiecare.

Valoarea totala a proiectelor este de peste 586 milioane euro, din care valoarea totala eligibila este de aproape 407 milioane euro.

Dintre cele 287 de proiecte si 9 PIDU depuse la sediul ADR Centru, pentru finantare nerambursabila prin POR, un numar de 25 proiecte au fost contractate pana la inceputul lunii mai si au fost respinse un numar de 139 cereri, depuse pe diferite domenii de interventie ale celor 5 axe prioritare.

Celelalte proiecte se gasesc in diferite faze de evaluare si selectie, 67 dintre ele aflandu-se in cea precontractuala.

Valoarea totala eligibila a proiectelor contractate si ramase in evaluare in cadrul POR la nivelul Regiunii Centru acopera aproximativ 61,23% din fondurile alocate acesteia.


Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 56