Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Colaborare romano-moldoveana in domeniul comunicatiilor: Chisinaul – Oras Digital

Vineri, 15 mai 2009, a avut loc Forumului Autoritatilor Locale din Romania si Republica Moldova, manifestare desfasurata la Piatra Neamt.

In cadrul acestui eveniment, ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, a subliniat importanta edificarii unei societati informationale europene, care sa includa Rep. Moldova sub toate aspectele, care, in tara noastra, vor fi cuprinse de portalurile e-Romania (cu informatiile din domeniul culturii si cultelor, geografiei, istoriei, turismului etc.) si e-Guvernare (cu operatiunile de plata electronica a taxelor, alocare si executie bugetara guvernamentala, e-lege).

„Romania si Rep. Moldova vor face demersuri semnificative in directia construirii unui spatiu informational comun, structurat pe aceeasi tehnologie, accesul la aceleasi canale de televiziune, retele de telefonie mobila si mijloace de comunicare prin satelit” a aratat demnitarul roman.

O initiativa cu totul spectaculoasa a mai fost anuntata in acelasi context. Ministrul Gabriel Sandu si Primarul capitalei Rep. Moldova, domnul Dorin Chirtoaca, au convenit sa semneze primul protocol din domeniul societatii informationale incheiat intre MCSI din Romania si un oras de peste Prut: Chisinaul – Oras Digital.

Sursa: www.mcti.ro

Vizualizări: 104