Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Avansul acordat in cadrul proiectelor de investitii pentru dezvoltarea rurala va fi majorat

Ca urmare a negocierilor purtate cu Statele Membre, Comisia Europeana a adoptat Regulamentul (CE) nr. 363 din 4.05.2009 care modifica Regulamentul (CE) nr. 1974/2006 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1698/ 2005 al Consiliului privind sprijinul pentru dezvoltarea rurala acordat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala.

Principalele modificari si completari prevazute in noul regulament se refera la planurile de strategie nationala, continutul si criteriile programelor de dezvoltare rurala referitoare la sprijinul pentru exploatatiile aflate in curs de restructurare, precum si la majorarea plafonului pentru avans in anii 2009 si 2010 pentru proiectele de investitii, adaptarea dispozitiilor privind ajutoarele de stat pentru anumite masuri cofinantate prin FEADR si pentru finantarile nationale suplimentare.

In consecinta, atat Planul National Strategic, cat si Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013 vor fi modificate, iar departamentele de specialitate din cadrul agentiilor de plati vor actiona in scopul aplicarii armonizate a legislatiei comunitare.

Sursa: www.madr.ro

Vizualizări: 61