Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CFR Marfa acceseaza fonduri europene pentru modernizarea locomotivelor

In scopul asigurarii interoperabilitatii retelelor feroviare, a optimizarii capacitatii si eficientizarii infrastructurii (in special pentru transportul de marfa), la nivel european se desfasoara in perioada 2007-2013, Proiectul ERTMS – European Rail Traffic Management System (Sistemul european de gestionare a traficului feroviar).

Ca urmare a finalizarii studiului tehnico-financiar comandat de Comisia Europeana a Cailor Ferate (CER) privind oportunitatea implementarii unui astfel de sistem, studiu la care CFR Marfa a fost partener, societatea a semnat participarea la acest proiect, pentru atragerea de fonduri europene.

Valoarea totala estimata a proiectului este de aproximativ 2 milioane euro. Finantare proiectului va fi asigurata din fonduri europene prin TEN–TEA (Trans-European Transport Network Executive Agency). In cadrul proiectului pilot ERTMS – Romania vor fi echipate 2 locomotive care apartin CFR Marfa cu instalatie de bord ETCS (European Train Control System).

Prioritatea maxima a implementarii acestui proiect o constituie asigurarea interoperabilitatii pe coridoarele IV si IX, existand o stransa colaborare intre ministerele de resort din Romania, Ungaria si Bulgaria in vederea introducerii acestui sistem la trecerile de frontiera.

Dotarea locomotivelor cu acest sistem de comanda si control (ETCS) asigura realizarea unui control continuu al vitezei trenului, nedepasindu-se astfel limita autorizarii de miscare, precum si detectarea pozitie trenului si supravegherea integritatii acestuia (in cel de al treilea nivel functionare a sistemului ETCS).

Sursa: www.mt.ro

Vizualizări: 120