Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Conferinta de lansare a primului apel pentru propuneri de proiecte in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Serbia

Marti, 12 mai 2009, a avut loc la Timisoara, conferinta de lansare a primului apel pentru propuneri de proiecte in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia.

In cadrul acestui prim apel, pot depune proiecte: autoritati publice, organizatii/entitati non-profit, organizatii non-guvernamentale (asociatii sau fundatii), operatori din sectorul public sau autoritati locale/regionale, din regiunile de granita din Romania sau Serbia, care indeplinesc criteriile stabilite prin Ghidurile Solicitantului si care demonstreaza un angajament clar fata de conceptul de cooperare transfrontaliera.

Sumele acordate proiectelor se situeaza intre minim 30.000 euro si maxim 1.000.000 euro, contributia UE fiind de maxim 85% din cheltuielile eligibile.

Sumele corespunzatoare cofinantarii, in procent de 15%, vor fi acordate dupa cum urmeaza: un procent de 13% pentru beneficiarii romani va fi acordat de la bugetul de stat al Romaniei si un procent de 2% va fi asigurat din contributia proprie a beneficiarilor romani. Partenerii Lideri de proiect, romani sau sarbi, pot primi plati in avans din fondurile IPA in procent de maxim 15% din valoarea contractului de finantare.

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 29 iulie 2009. In perioada mai-iulie 2009, vor fi organizate o serie de evenimente distincte, la nivel local, unde se vor discuta detaliile tehnice prevazute in ghidurile aplicantului.

Descarca Ghidurile (lb.romana)
Descarca Ghidurile (lb.engleza)

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 48