Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Contract de asistenta tehnica din fonduri europene pentru pregatirea unei lucrari de infrastructura rutiera

Documentaţiile de pregătire a lucrărilor pentru variantele de ocolire Bistriţa, Gheorghieni şi Miercurea Ciuc se finanţează din fonduri europene nerambursabile
În data de 6 mai 2009, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. (CN ADNR SA) a semnat un contract de “Asistenţă tehnică pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, detaliilor de execuţie şi documentaţiei de atribuire pentru variantele de ocolire Bistriţa, Gheorghieni şi Miercurea Ciuc”.

Valoarea totală a contractului este de 3.121.990 lei, din care 2.161.978,07 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurată de Guvernul României prin Bugetul de Stat. Acest contract este parte a proiectului “Pregătirea pentru construcţia variantelor de ocolire Ştei, Aleşd (Sud şi Nord), Miercurea Ciuc, Gheorghieni, Bistriţa, Huşi” semnat între Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport (POS T) şi CN ADNR SA şi este finanţat prin Axa Prioritară 2 a POS T, Domeniul Major de Intervenţie 2.1. – Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere”.

Scopul acestui contract este pregătirea documentaţiilor pentru construcţia celor 3 variante de ocolire, prin elaborarea/revizuirea şi îmbunătăţirea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice, a detaliilor de execuţie, a documentaţiei de atribuire, a studiului de evaluare a impactului asupra mediului şi a aplicaţiilor Fondului European de Dezvoltare Regională elaborate pentru centurile oraşelor Bistriţa, Gheorghieni şi Miercurea Ciuc.

Perioada de implementare a contractului menţionat este de 13 luni de la data începerii activităţii.

Contractul a fost atribuit, în urma procedurii de licitaţie deschisă, firmei S.C. IPTANA S.A, beneficiar fiind Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Sursa: www.mt.ro

Vizualizări: 151