Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect privind managementul integrat al deseurilor in judetul Vrancea

Ministerul Mediului a transmis Comisiei Europene, spre aprobare, proiectul major vizand management integrat al deseurilor in judetul Vrancea. Acest judet va beneficia de finantare europeana prin POS Mediu. Proiectul, in valoare de peste 43 de milioane de euro, are in vedere urmatoarele investitii: facilitati de colectare a deseurilor, construirea unor statii de transfer in localitatile Focsani, Adjud, Vidra, realizarea unui depozit ecologic de deseuri si inchiderea a 5 depozite neconforme si a 200 de depozite rurale. Contributia financiara a Uniunii Europene va fi de peste 27 de milioane de euro.

Se estimeaza ca lucrarile de investitii se vor realiza in perioada 2009-2013.

Informatii suplimentare:

Bugetul alocat prin POS Mediu pentru proiectele vizand managementul integrat al deseurilor se ridica la valoarea de 1,17 miliarde euro, din care grant UE 0,93 miliarde euro.

Proiectele trebuie sa demonstreze o abordare integrata a acestui domeniu, propunand investitii in achizitionarea de containere pentru colectarea selectiva, facilitati de transport, sortare, compostare si reciclare, construirea de depozite de deseuri la standarde europene, inchiderea depozitelor vechi, neconforme, etc. Beneficiarii sunt autoritatile publice locale.

Sursa: Ministerul Mediului

Vizualizări: 116