Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

10,4 milioane euro alocati pentru proiecte de cooperare intre Romania si Serbia

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei in parteneriat cu Ministerul Finantelor din Republica Serbia lanseaza astazi primul apel pentru propuneri de proiecte ce vor fi finantate din Instrumentul de Asistenta pentru Pre-aderare (IPA) in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia.

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 29 iulie 2009, iar suma alocata din fonduri europene acestui apel de propuneri de proiecte este de 10.419.132 euro.

Potentialii beneficiari pot solicita finantare pentru:

  • Dezvoltare economica si sociala,
  • Mediu si pregatire pentru situatii de urgenta,
  • Promovarea schimburilor intre comunitati.
Sumele acordate proiectelor se situeaza intre minim 30.000 euro si maxim 1.000.000 euro, contributia UE fiind de maxim 85% din cheltuielile eligibile.

Pot depune proiecte autoritati publice, organizatii/entitati non-profit, organizatii non-guvernamentale (asociatii sau fundatii), operatori din sectorul public sau autoritati locale/regionale, din regiunile de granita din Romania sau Serbia, care indeplinesc criteriile stabilite prin Ghidurile Solicitantului si care demonstreaza un angajament clar fata de conceptul de cooperare transfrontaliera.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 62