Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cooperare romano-chineza in domeniul agriculturii

Marţi, 21 aprilie 2009, la invitaţia domnului Ilie SÂRBU, Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, a avut loc vizita delegaţiei reprezentanţilor Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din Republica Chineză.

Tema întâlnirii a constituit-o cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii, industriei alimentare şi asigurării securităţii alimentare. Vizita are loc şi în contextul deschiderii, de către partea chineză, a manifestărilor prilejuite de împlinirea a 60 de ani de la iniţierea legăturilor diplomatice şi de prietenie ale României şi Republicii Populare Chineze.

Discuţiile au privit identificarea sectoarelor de activitate din domeniul agro-zootehnic care oferă oportunităţi de colaborare între România şi China, partea chineză dorind să finanţeze operaţiuni cu caracter comercial sau unităţi mixte de producţie destinate exportului în Republica Populară Chineză.

Sectoarele pe care s-a pus accent în cadrul acestei prime întâlniri au fost infrastructura sistemului de irigaţii, pescuitul şi acvacultura, investiţiile în spaţiile de depozitare ale legumelor şi fructelor, sectorul forestier .

Ambele părţi au concluzionat că sectorul alimentar şi agricol prezintă un potenţial semnificativ pentru întărirea cooperării bilaterale comerciale, România având posibilitatea reală de dezvoltare a exportului şi de atragere a unor investiţii masive.
Pentru a concretiza cele discutate, cele două părţi au decis organizarea unor vizite, la nivel tehnic, ai potenţialilor investitori din Republica Populară Chineză în România.

Sursa: www.madr.ro

Vizualizări: 89