Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansat un proiect pentru promovarea achizitiilor publice ecologice

În luna aprilie 2009, Ministerul Mediului în parteneriat cu Institutul National de Administratie a demarat proiectul "Promovarea achizitiilor publice ecologice prin crearea unui cadru favorabil pentru instruirea achizitorilor publici". Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Scopul acestui proiect este modernizarea administratiei publice centrale din punctul de vedere al achizitionarii de produse, servicii si lucrari, pentru a include criterii ecologice în documentatia de atribuire, reducând astfel impactul asupra sanatatii umane si asupra mediului.

Proiectul se adreseaza specialistilor în achizitii publice din administratia publica centrala, valoarea acestuia fiind de 803.460,87 lei (85% din valoarea proiectului reprezinta co-finantarea prin fondurile structurale).

Perioada de desfasurare a activitatilor proiectului este de 12 luni urmând ca la sfârsitul acestuia sa fie formati si certificati 40 de achizitori publici în domeniul achizitiilor publice ecologice.

Achizitorii vor învata cum sa introduca criterii ecologice în caietele de sarcini atunci când se fac licitatii de bunuri, servicii si lucrari. Cursurile se vor desfasura dupa modelul "formare de formatori", pentru ca achizitorii instruiti în cadrul acestor module sa aiba oportunitatea de a instrui alti colegi de bransa în domeniul achizitiilor ecologice.
De asemenea, proiectul va avea in vedere elaborarea unui Ghid pentru sustinerea de sesiuni de training în domeniul achizitiilor publice ecologice si a unei Retele a achizitorilor publici specializata în domeniul achizitiilor publice ecologice.

Proiectul se înscrie în initiativele constante ale Ministerului Mediului de a sprijini demersurile de productie si consum durabile pentru a asigura un mediu sanatos generatiilor viitoare.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 111