Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

35 de milioane de euro pentru Programul Operational Romania – Ucraina - Republica Moldova

Consiliul Judetean Galati a emis un comunicat de presa prin care anunta ca, zilele acestea, la Suceava, s-a desfăşurat a doua întâlnire a Comitetului Comun de Monitorizare în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova.

“Pentru membrii Euroregiunii “Dunărea de Jos”, Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova, reprezinta un pas important pentru colaborările viitoare, pe această axă, dar şi posibilitatea finanţării unor proiecte comune. O dată cu dobândirea personalităţii juridice a Asociaţiei Euroregiunea “Dunărea de Jos”, judeţul Galaţi intenţionează în acest an să acceseze cat mai multe fonduri. De asemenea la întâlnirea de la Suceava s-a stabilit cuantumul alocaţiei financiare pentru apelul de proiecte din anul 2009, dimensiunea grantului ce poate fi acordat în cadrul Programului precum şi criteriile de selecţie ale proiectelor”, a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Astfel, pentru realizarea celor trei priorităţi ale programului (Prioritatea 1. Către o economie mai competitivă a zonei de frontieră; Prioritatea 2. Mediul şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă; Prioritatea 3. Promovarea activităţilor people to people) vor putea fi accesate 35 milioane de Euro la apelul de proiecte din anul 2009, această sumă putând fi suplimentată cu 5 milioane de Euro în condiţiile în care numărul solicitărilor de finanţare viabile va depăşi suma propusă.

Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova va fi lansat oficial la Iaşi, la data de 9 aprilie 2009. Detalii privind Programul se găsesc aici.

Informaţii de background
:

Comitetul Comun de Monitorizare este alcătuit de reprezentanţi ai tuturor celor trei state participante în Program şi reprezintă organismul care asigură supervizarea şi monitorizarea implementării Programului, fiind responsabil pentru decizia finală privind selecţia proiectelor.
Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, reprezintă Regiunea de Dezvoltare Sud – Est în cadrul Comitetului Comun de Monitorizare.

Sursa: www.uncjr.ro

Vizualizări: 67