Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Seminar privind „Rolul Fondului Social European in relansarea economica” la Alba-Iulia

Joi, 26 martie, intre orele 10.00 si 16.00, va avea loc la Hotel Parc din Alba Iulia, un seminar cu tema “Rolul Fondului Social European in relansarea economica”.

Concret, Guvernul Romaniei si Uniunea Europena, prin Fondul Social European, vor acorda sprijin financiar intreprinderilor pentru mentinerea si chiar cresterea numarului de salariati, precum si pentru imbunatatirea formarii profesionale si a conditiilor in care acestia lucreaza.

Valoarea totala a sprijinului financiar se va ridica la 142 de milioane de euro, disponibili in perioada 2009 – 2010. Vor putea aplica pentru obtinerea de fonduri intreprinderile, inclusiv IMM-urile si persoanele fizice autorizate. Cererile de finantare pot viza subventionarea salariilor noilor angajati cu un procent de cel putin 50%, subventionarea costurilor privind formarea profesionala, precum si a cheltuielilor facute de angajator pentru imbunatatirea conditiilor de munca in scopul reducerii imbolnavirilor profesionale si a accidentelor.

In cadrul seminarului organizat la Alba Iulia, participantii (reprezentanti ai mediului de afaceri din Regiunea Centru) vor fi informati asupra posibilitatilor de finantare si a mecanismelor de accesare a fondurilor. Seminarul va fi sustinut de experti formatori in domeniul Fondului Social European si oficiali ai Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, directie generala din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Scopul seminarului este de a explica modul de completare a unei cereri de finantare astfel ca intreprinderile care doresc sa aplice pentru obtinerea fondurilor sa o poata face imediat dupa lansarea oficiala a schemelor Fondului Social European, respectiv dupa data de 30 martie 2009.

Sursa: www.fseromania.ro

Vizualizări: 74