Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Conducerea APIA a fost demisa ca urmare a intarzierii efectuarii platilor din fonduri europene

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a decis joi, 19 martie 2009, demiterea conducerii centrale si locale a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, intrucat nu a fost respectat termenul de incepere a platilor pe suprafata din fondurile europene aferente anului 2008.

Cu toate ca ministrul a cerut Agentiei sa depuna eforturi pentru a efectua platile incepand cu data de 15 martie si conducerea Agentiei s-a angajat pentru realizarea tuturor demersurilor necesare, APIA nu s-a achitat de obiectivul promis.

Astfel, avand in vedere intarzierea de 1 an in ceea ce priveste platile pe suprafata, precum si solicitarea facuta de ministrul agriculturii la preluarea mandatului catre conducerea APIA in sensul de reducere a intarzierilor, si nu de perpetuare sau chiar de prelungire a lor, inlocuirea conducerii Agentiei a reprezentat singura solutie in deblocarea platilor.

Demersurile pentru inceperea platilor vor fi facute de secretarul de stat Liviu Harbuz, care va coordona activitatea APIA si dupa ce va fi numita noua conducere.


Sursa: Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Vizualizări: 106