Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin financiar de 42,1 milioane euro pentru sectorul vitivinicol

Guvernul a adoptat Hotararea pentru modificarea Hotararii de Guvern nr. 1228/2008 privind stabilirea modului de acordare a sprijinului financiar comunitar producatorilor din sectorul vitivinicol.

Producatorii din sectorul vitivinicol care au aprobat un plan individual de reconversie/restructurare a plantatiilor viticole, in conformitate cu prevederile Comisiei Europene privind organizarea comuna a pietei vitivinicole, pot solicita fonduri din cuantumul anual de 42,1 milioane euro al sprijinului financiar alocat Romaniei. Aceasta suma este in conformitate cu plafonul bugetar alocat Romaniei, conform Regulamentului (CE) al Consiliului nr. 479/2008 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura este responsabila pentru gestionarea platilor si recuperarea platilor necuvenite, in baza prevederilor regulamentelor europene.

Informatii de background:

HG nr 1228/2008 stabileste modul de acordare a sprijinului financiar comunitar producatorilor din sectorul vitivinicol.
In baza Regulamentului (CE) nr. 479/2008 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole, Romania va beneficia in perioada 2009-2013 de peste 211 milioane euro prin masurile de sprijin solicitate in cadrul programului suport, notificat Comisiei Europene pana la 30 iunie 2008.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 76