Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Simpozion pe tema schimbului de bune practici educationale finantat prin PHARE

Consiliul Local Muntenii de Sus, anunta Simpozionul „Traditii si obiceiuri” - Schimb de bune practici educationale, care va avea loc in data de 29 martie a.c. la Liceul „Mihai Eminescu” Ungheni, Republica Moldova.

Activitatea se inscrie in cadrul proiectului „Paginile de folclor ale Prutului” finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania - Republica Moldova 2004 -2006, Componenta PHARE CBC 2006.

Evenimentul va cuprinde:

  • Atelier de lucru, Simpozion al cadrelor didactice din Raionul Ungheni care s-au remarcat prin interesul manifestat fata de domeniul traditiilor si obiceiurilor, alaturi de cadrele didactice de la Scoala Satu Nou, comuna Muntenii de Sus;
  • Vizitarea, de catre elevii din Scoala Satu Nou, a Expozitiei de desene pe teme de traditii si obiceiuri, lucrari ale elevilor din Ungheni, Vizionarea unui film, Vizitarea unor obiective culturale din Ungheni;
  • Program artistic (Dans popular mixt, Dans barbatesc „Randurile”, Dans de fete „Muntenitele”, Grup vocal instrumental folcloric) oferit de catre elevii din Satu Nou cadrelor didactice si elevilor de la Liceul „Mihai Eminescu”, Ungheni, dar si Program Artistic oferit oaspetilor de catre elevii din Liceul „Mihai Eminescu”, Ungheni, Republica Moldova.

Partenerii implicati in cadrul acestui proiect sunt: Consiliul Judetean Vaslui, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Romania, Directia Generala Raionala Invatamant, Tineret si Sport Ungheni, Liceul „Mihai Eminescu” Ungheni, raionul Ungheni, Republica Moldova.

Valoarea totala a proiectului este de 48.760 Euro, din care 43.860 Euro reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 135