Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mai putine documente pentru accesarea fondurilor europene

Guvernul a simplificat documentele pe care firmele trebuie sa le depuna in vederea accesarii de fonduri comunitare, a anuntat joi (12 martie 2009) premierul Emil Boc.

„Am simplificat, printr-un memorandum adoptat in Guvern, de la 29 de acte cerute la sase, tocmai pentru a usura depunerea proiectelor pentru IMM-uri. Acum vrem sa extindem la toate programele operationale sectoriale. Am luat o decizie marti, in sedinta Comitetului interministerial pentru atragerea fondurilor comunitare, ca foarte multe dintre documentatii sa nu mai fie cerute si ma refer aici la documentatii care pot fi accesate de catre stat prin componentele ministeriale. De exemplu, bilantul contabil il avem pe site-ul de la ANAF, n-ar trebui sa-l mai cer la firma respectiva care depune documentatia”, a spus Boc.

El a mentionat ca Guvernul studiaza posibilitatea ca multe documente sa nu mai fie depuse in original decât dupa ce proiectul este declarat eligibil.
„De asemenea, la depunerea de proiecte sunt foarte multe lucruri care se cer in original sau intr-o forma avansata la depunerea proiectului. Am decis sa studiem posibilitatea ca la inceput sa dai o declaratie pe propria raspundere ca depui aceste documente, iar in cazul in care esti declarat eligibil aceste documente sa fie depuse in termenul stabilit, tocmai pentru a incuraja mecanismul de depunere a proiectelor, de evaluare a lor, in vederea atragerii fondurilor europene. Deci, vreau sa va asigur ca este o preocupare majora a acestui Guvern de a simplifica procedurile birocratice”, a afirmat Boc.


Sursa: www.financiarul.ro

Vizualizări: 106