Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primele proiecte selectate pentru finantare in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei

În cadrul reuniunii Comitetului de Monitorizare pentru Programul de Cooperare Transnationalã Sud Estul Europei, care a avut loc în perioada 10-11 martie 2009, la Viena, Austria, au fost selectate în vederea finantãrii 42 de proiecte, din care 37 cu participare româneascã.

România se situeazã astfel pe primul loc între cele 16 state partenere în program.

Valoarea maximã FEDR care va fi acordatã proiectelor este de 75 milioane de euro, bugetul total al partenerilor români fiind de aproximativ 12 milioane de euro.

În cadrul primului apel au fost depuse proiecte pe toate cele patru axe prioritare ale programului, cel mai mare interes din partea beneficiarilor români fiind pentru Axa prioritarã 1 – Sprijinirea inovãrii si antreprenoriatului.

Programul de Cooperare Transnationalã Sud Estul Europei se deruleazã în perioada 2007-2013, are un buget total de 245,111 mil euro si finanteazã proiecte de cooperare între 16 state din sud-estul Europei în domenii precum: sprijinirea inovãrii si antreprenoriatului, protectia si îmbunãtãtirea mediului înconjurãtor, îmbunãtãtirea accesibilitãtii, dezvoltarea sinergiilor transnationale ale zonelor cu potential.

Urmãtorul apel de proiect va fi lansat în toamna acestui an.

Sursa: www.mdrl.ro

Vizualizări: 79