Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

9 milioane de euro pentru reabilitatea caminelor Universitatii Bucuresti

in aceasta luna, au fost finalizate lucrarile de reabilitare a caminelor C si D ale Universitatii Bucuresti situate in complexul Grozavesti. Executia acestora s-a realizat in cadrul unui proiect care mai include reamenajarea/constructia a 14 camine studentesti din tara, coordonat de Unitatea Centrala de Management a Proiectelor pentru Reabilitarea ªcolilor din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Lucrarile la caminele C si D au inceput in iunie 2005 si au constat in reparatii capitale (decopertare pereti interiori, refacere instalatii electrice, sanitare, termice), respectiv inlocuirea tamplariei de lemn cu tamplarie din PVC cu geam termopan. De asemenea, toate camerele au fost dotate cu mobilier. Investitia s-a ridicat la 3.650.000 RON, fiind finantata din fonduri externe si din contributia Guvernului Romaniei. Prin reabilitare s-au asigurat 989 locuri de cazare in 495 de camere.

„Chiar daca sunt in administrarea directa a universitatilor, situatia caminelor studentesti reprezinta o prioritate si o preocupare permanenta a Ministerului Educatiei si Cercetarii. Studentii trebuie sa aiba conditii decente de cazare si studiu, prin urmare eforturile noastre de a le imbunatati vor continua si in acest an”, a decalarat ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau.

Primele camine studentesti date in folosinta din lotul celor 16 au fost P5 si P6 apartinand Universitatii Politehnice Bucuresti in data de 1 octombrie 2005, respectiv caminul T7 al Universitatii Tehnice „Gh. Asachi” Iasi (febuarie 2006). Suma totala alocata pentru reabilitarea/constructia celor 16 camine este de 8,85 milioane Euro, fonduri repartizate din programele cu finantare externa.

Reamintim faptul ca, pe langa aceasta suma, MEdC a alocat numai in anul precedent 95.287.000 RON pentru reparatii capitale efectuate la cele 303 camine studentesti din tara.

Ministerul Educatiei si Cercetarii - 07.03.2007

Vizualizări: 110