Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

DAE a prezentat obiectivele strategice ale Romaniei care vizeaza absorbtia fondurilor comunitare

Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile PUSCAS, s-a intalnit pe data de 5 martie a.c., cu doamna Anne-Marie IDRAC, secretar de stat pentru Comert Exterior din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor francez.

Seful DAE a prezentat obiectivele strategice ale Romaniei care vizeaza absorbtia fondurilor comunitare: „In perioada imediat urmatoare Romania se va concentra pe cinci obiective strategice esentiale pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene:

  • dezvoltarea infrastructurii,
  • competitivitatii si resurselor umane,
  • modernizarea administratiei publice,
  • reforma serviciilor publice
  • dezvoltarea teritoriala.”

In discutiile pe care le-a avut, Vasile Puscas a abordat si problema achizitiilor publice. In context, acesta a amintit initiativa Guvernului Romaniei referitoare la propunerile de modificare a Ordonantei de Urgenta privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune a lucrarilor publice si a contractelor de concesiune de servicii. „Speram foarte curand sa finalizam cadrul legislativ de simplificare a procedurilor, in scopul reducerii birocratiei si eficientizarii cailor de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitii publice.”

Partea franceza a apreciat evolutia parteneriatului strategic cu Romania si considera bine venite initiativele noului Guvern cu privire la simplificarea structurilor administrative si reducerea procedurilor birocratice. De asemenea, s-a subliniat importanta dezvoltarii unor poli de competitivitate si s-a insistat asupra programelor de formare profesionala in special pe domeniile auto si agricol.

Discutiile de ieri au avut drept scop consolidarea relatiilor parteneriale dintre cele doua state cat si transmiterea unui mesaj catre mediul economic.


sursa: Departamentul pentru Afaceri Europene

Vizualizări: 78