Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Concluziile conferintei "Investind in coeziunea sociala - Investind in stabilitatea si bunastarea societatii"

Domnul Marian SÂRBU, ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale, a participat în perioada 26-27 februarie 2009 la Moscova la Conferinţa Miniştrilor din Statele Membre ale Consiliului Europei, responsabili pentru Coeziunea Socială cu tema "Investind în coeziunea socială - Investind în stabilitatea şi bunăstarea societăţii”.
La conferinţa organizată în cooperare cu Consiliului Europei şi Ministerul Sănătăţii şi Dezvoltării Sociale al Federaţiei Ruse, au fost adoptate decizii privind aspectele practice ale Raportului "Coeziune socială în secolul 21 - spre o Europă activă, dreaptă şi de coeziune socială". De asemenea, a fost adoptată o Declaraţie pentru promovarea drepturilor sociale, pentru asumarea comună a responsabilităţilor şi pentru consolidarea mecanismelor de reprezentare şi a dialogului social şi civic. Documentul pune accent pe dezvoltarea politicilor integrate în ceea ce priveşte coeziunea socială, ţinând cont de condiţiile naţionale din fiecare stat.


În cadrul sesiunii II, Coeziunea socială ca o responsabilitate asumată de toţi, domnul ministru a declarat că „în contextul actualei crize cu care se confruntă toate statele, coeziunea socială, privită ca şi capacitate a unei societăţi de a asigura bunăstarea tuturor membrilor săi, este foarte importantă, în special pentru a-i sprijini pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor”. De asemenea, domnul Marian Sârbu a subliniat importanţa dialogului între actorii implicaţi şi a prezentat participanţilor la reuniune decizia Guvernului României de instituire a pensiei sociale minime garantate, care va proteja categoriile vulnerabile ale populaţiei, precum şi Pactele regionale pentru ocuparea forţei de muncă şi incluziune socială.



Direcţia Politici Publice şi Comunicare                                                           
Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale


Vizualizări: 128