Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Mediului lanseaza proiectul „Aplicarea principiilor ecosistemelor industriale in dezvoltarea regionala” finantat prin LIFE+

In cadrul Programului LIFE+ finantat de Comisia Europeana, Ministerul Mediului, INCD ECOIND Bucuresti, Asociatia Grupul Ecologic de Cooperare GEC Bucovina, Suceava si compania britanica International Synergies Ltd. (promotorii Programului Național de Simbioza Industriala) lanseaza proiectul LIFE07 ENV/RO/000690 “Aplicarea principiilor ecosistemelor industriale in dezvoltarea regionala“ – ECOREG in data de 26 februarie 2009, Sala de conferinte “Ciprian Porumbescu” din Palatul Administrativ Suceava.

Abordarea simbiotica a gestiunii resurselor a devenit deja program national in Marea Britanie, reusind in primele 30 de luni sa reduca emisiile de CO2 eq cu 2,55 milioane tone, consumul de apa cu 2,5 milioane m3, duca la revalorifcarea a 2,5 milioane tone deseuri, economisindu-se astfel 5,1 milioane tone materii prime. De asemenea a dus la crearea de locuri de munca prin dezvoltarea de activitai economice sustenabile. Programul a adus si beneficii economice importante pentru membrii sai, prin cresterea veniturilor membrilor cu 140 milioane Euro si reducerea costurilor de operare cu 110 milioane Euro.

Preocuparile pentru mediu, care presupun uneori costuri semnificative, sunt transformate in surse de beneficii prin actiunea coordonata a mai multor operatori economici si a comunitatilor locale. In contextul crizei economice, proiectul ECOREG se constituie intr-o initiativa indreptata spre mentinerea locurilor de munca si dezvoltarea de activitati economice sustenabile.

Sursa: Ministerul Mediului

Vizualizări: 90