Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin Phare pentru ADR

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a semnat cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in data de 28.11.2008, contractul de finantare nr. 126665, al carui obiect este acordarea finantarii nerambursabile necesare implementarii proiectului „Dezvoltare institutionala pentru eficientizarea activitatii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est in implementarea programelor Phare si a Programului Operational Regional”. Finantarea, in valoare totala de 675.000 Euro, a fost obtinuta in cadrul programului Phare RO-PHARE-2006/018-147.04.01.05.02 - “Sprijinirea ADR-urilor pentru reabilitarea / constructia / achizitia de sedii”.

Obiectivul specific al proiectului este imbunatatirea conditiilor de munca pentru eficientizarea activitatii personalului Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, iar rezultatul final a fost achizitionarea unui sediu adecvat (cladire si teren aferent) in vederea asigurarii functionarii optime a agentiei. Achizitia sediului s-a realizat din fonduri publice prin proiectul Phare si din contributia ADR Nord-Est, prin credit bancar.

In concordanta cu obiectivele proiectului, cresterea capacitatii institutionale a ADR Nord-Est si dezvoltarea structurii acesteia sunt esentiale avand in vedere ca, timp de 10 ani ADR Nord-Est si-a asumat misiunea de generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR Nord-Est elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si a spiritului antreprenorial.

Perioada de desfasurare a contractului a fost noiembrie 2008 - ianuarie 2009.

Acest proiect este finantat de la bugetul de stat prin PHARE - Programul de Coeziune Economica si Sociala, Linia de Buget: RO-PHARE-2006/018-147.04.01.05.02, Nr. referinta LD 2/2008, cu o suma in valoare de 675.000 Euro.

sursa:www.inforegio.ro

Vizualizări: 85