Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bruxelles-ul ne critică din nou

La mai bine de doi ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România şi Bulgaria nu reuşesc să stăpânească corupţia şi crima organizată, relatează Financial Times Deutschland, potrivit Agerpres. Potrivit Comisiei Europene, România chiar a regresat în ultimele şase luni în lupta împotriva infracţionalităţii şi a actelor de corupţie, scrie Financial Times Deutschland, care a obţinut proiectul de raport al Executivului comunitar privind justiţia din România, ce urmează a fi făcut public la sfârşitul acestei săptămâni.

Şi în afară de critici, România mai are parte de o veste proastă: mai poate pierde milioane de euro din subvenţiile agricole. De la aderarea lor, Comisia verifică cu regularitate eforturile celor două ţări. În acest context, Bruxellesul a suspendat vara trecută 468 milioane euro din fondurile comunitare destinate Bulgariei, din cauza lipsei de progrese. Şi în cazul României a fost îngheţată o sumă semnificativă din fondurile pentru agricultură. În total, în cazul ţării noastre, sunt în joc - dacă nu sunt înregistrate progrese – subvenţii agricole de la Bruxelles în valoare de 391 milioane euro. Şi Bulgaria riscă în vara acestui an să piardă noi fonduri europene.
Or, notează publicaţia citată, cea mai eficientă modalitate pe care o are la îndemână Bruxelles-ul pentru a forţa România să reia lupta împotriva corupţiei o reprezintă îngheţarea fondurilor (chiar dacă sancţiunile financiare nu sunt direct legate de reforme, ele sunt puse în acelaşi context politic)...sursa:www.gandul.info. click aici pentru detalii

Vizualizări: 67