Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Emil Boc: “UE poate stopa fondurile europene catre Romania ca sanctiune extrema in procedura de deficit excesiv”

Prezent la Adunarea Generala a Asociaţiei Comunelor din România, Emil Boc a avertizat ca Romania poate pierde fondurile europene daca se aplica sanctiunea extrema in cazul procedurii deficitului excesiv.

"Uniunea Europeană, prin Tratatul de la Maastricht, are limita deficitului bugetar de 3%. Noi deja eram peste 5%. Am încheiat anul 2008 cu 5,2% şi am intrat în aşa numita procedură pe care UE o defineşte procedura deficitului excesiv. Să sperăm că ea nu va fi declanşată de Comisia Europeană, deşi, după datele pe care le avem, există această posibilitate de declanşarea a procedurii de deficit excesiv. Atunci când o ţară iese din deficitul de la Maastricht de 3% UE intră cu sancţiunile aferente. Şi cea mai importantă sancţiune pe care ne-o poate da este aceea de a tăia fondurile europene la care România are acces."

Emil Boc a sustinut ca se va incerca o atenuare a sanctiunilor care vor fi aplicate Romaniei si a asigurat primarii ca Guvernul va sprijini financiar proiectele aflate in derulare.

Dragos Jaliu
www.fonduri-structurale.ro

sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 104