Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Gestionarea fondurilor europene pe agenda intalnirii dintre Emil Boc si Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului german

Întrevederea Primului-ministru Emil Boc cu Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului german

Primul-ministru Emil Boc a avut ieri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului german, Gunther Krichbaum.
Şeful Executivului a apreciat evoluţia dinamică din ultima vreme a relaţiilor româno-germane, îndeosebi în domeniul economic, precum şi interesul investitorilor germani pentru România.
„Încrederea investitorilor germani reprezintă un indicator puternic, care confirmă faptul că România a înregistrat progrese substanţiale în domeniul justiţiei şi în combaterea corupţiei”, a declarat primul-ministru.
În cursul întrevederii au fost abordate subiecte legate de reformele în curs din domeniul justiţiei, gestionarea fondurilor europene, problematica Mării Negre şi cooperarea Dunăreană.
“România a avut şi are un rol activ în dezvoltarea Strategiei Dunărene, iar Germania susţine acest aganjament ferm al ţării dumneavoastră”, a afirmat Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului german.
Germania se situează la ora actuală pe primul loc în ceea ce priveşte schimburile comerciale externe ale României, numărându-se totodată printre principalii investitori străini în economia românească.

sursa:www.gov.ro

Vizualizări: 109