Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sistem de management integrat al deseurilor in comuna Mihai Viteazu – judetul Cluj

Incepând cu data de 01.12.2008, Consiliul Local al comunei Mihai Viteazu, in parteneriat cu Consiliul Local al comunei Calarasi, Consiliul Local al comunei Moldovenesti, Consiliul Local al comunei Iara si Consiliul Local al comunei Baisoara, a demarat implementarea proiectului „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate in microregiunea Mihai Viteazu, incluzând statie de sortare si transfer al deseurilor menajere nepericuloase valorificabile colectate selectiv si racorduri la utilitati”. Proiectul a obtinut finantare in cadrul Programului PHARE 2006 Coeziune Economica si Sociala „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”.

Proiectul se va derula pe o perioada de 12 luni, iar valoarea totala a proiectului este: 881.836,23 Euro fara TVA.

Proiectul „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate in microregiunea Mihai Viteazu, incluzând statie de sortare si transfer al deseurilor menajere nepericuloase valorificabile colectate selectiv si racorduri la utilitati” are ca obiectiv specific dezvoltarea unui sistem de management integrat al gestionarii ecologice a deseurilor in vederea reabilitarii si protectiei mediului inconjurator. Proiectul va ajuta la cresterea calitatii vietii si facilitarea dezvoltarii economice in microregiunea Mihai Viteazu, judetul Cluj.

Rezultatele preconizate ale proiectului sunt: o statie de sortare, un punct de transfer cu dotari si utilitati, 55 puncte de colectare a deseurilor, 3 autogunoiere, 272 eurocontainere, 6050 europubele, ecologizarea si reabilitarea depozitului actual de deseuri, instruirea personalului de operare a sistemului, instruirea a 4 persoane in management de proiect, un nivel crescut de informare si educare a populatiei.

Grupurile tinta carora li se adreseaza proiectul sunt locuitorii, institutiile publice si societatile comerciale din microregiunea Mihai Viteazu, personalul ce va fi instruit in operarea sistemului precum si personalul ce va fi instruit in managementul de proiect. Beneficiarii directi sunt ocupantii locurilor de munca create, persoane instruite in operarea sistemului, 4 persoane instruite in managementul de proiect, 262 de societati comerciale si agenti economici, 18.950 de locuitori ai celor 5 comune, Consiliile Locale ale comunelor Mihai Viteazu, Calarasi, Moldovenesti, Iara si Baisoara. Beneficiarii indirecti sunt: populatia din zonele invecinate comunelor si turistii din zona.

Dezvoltarea unui sistem de management integrat al gestionarii ecologice a deseurilor in microregiunea Mihai Viteazu este o preconditie pentru cresterea calitatii vietii, protejând in acelasi timp sanatatea locuitorilor si mediul inconjurator. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati: Primar – Zeng Ioan, tel. 0746.039.565, Manager de proiect –Gabriela Cândea, tel./ fax: 0264/329.101
Pentru sesizari Phare: cfcu.phare@mfinante.ro


Sursa: MDRL

Vizualizări: 131