Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Evaluarea potentialului eolian în partea de sud a banatului din perspectiva dezvoltarii durabile

Consiliul Judetean Caras-Severin lanseaza proiectul ,,Evaluarea potentialului eolian în partea de Sud a Banatului din perspectiva dezvoltarii durabile” în valoare totala de 410 710 euro din care 366 330 euro reprezinta finantarea acordata de Uniunea Europeana si Guvernul României.

Proiectul este finantat in cadrul Programului de Vecinatate România-Serbia 2006 si este realizat de Consiliul Judetean Caras-Severin în parteneriat cu Municipalitatea Vârset si Universitatea „Eftimie Murgu” Resita.

Obiectivul general al proiectului este atingerea unei dezvoltari economico - sociale echilibrate în zona de granita dintre România si Serbia prin aplicarea principiilor cooperarii transfrontaliere în domeniul valorificarii potentialului eolian.

Prin proiectul ,,Evaluarea potentialului eolian în partea de Sud a Banatului din perspectiva dezvoltarii durabile” se urmareste identificarea arealelor în care se poate dezvolta infrastructura eoliana pentru producerea de energie verde, ca alternativa la tehnologia poluanta de producere a energiei electrice, în conditii de protectie a peisajelor naturale neantropizate si a mediului.

Conferinta de lansare a proiectului va avea loc in data de 23.01.2009, ora 11:00, la sediul Consiliului Judetean Caras-Severin, sala de sedinte, etaj 1.

Sursa: MDRL

Vizualizări: 87