Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dan Nica va conduce grupul de lucru pentru modificarea legislatiei achizitiilor publice

Problema modificării legislaţiei achiziţiilor publice a fost ridicată de Preşedintele României, Traian Băsescu şi de Premierul Emil Boc, în cadrul întâlnirii de la Bruxelles cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Modificarea legislaţiei achiziţiilor publice se impune în contextul în care Comisia Europeană a decis reducerea timpului de evaluare a proiectelor europene de la 87 de zile la 30 de zile şi, în acest sens, este nevoie să existe un corespondent şi în legislaţia naţională.

Modificarea legislaţiei achiziţiilor publice va conduce la reducerea birocraţiei şi la scurtarea termenelor de achiziţie publică, astfel încât proiectele majore de investiţii publice să poată fi realizate într-un timp cât mai scurt, cu respectarea transparenţei şi corectitudinii tuturor procedurilor.

Grupul de lucru coordonat de vicepremierul Dan Nica este format din miniştri şi experţi în legislaţia achiziţiilor publice.

În baza discuţiei avute de Preşedintele României Traian Băsescu şi premierul Emil Boc cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Guvernul va înainta Comisiei Europene, luni, 19 ianuarie, o propunere de modificare a legii achiziţiilor publice în vederea analizării compatibilităţii ei cu normele europene.

Sursa: Guvernul Românie

Vizualizări: 81