Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou tronson la granita cu ucraina a fost modernizat

Consiliul Judetean Satu Mare a implementat proiectul „Modernizarea legaturii infrastructurii de acces rutier intre punctele de trecere a frontierei de la Halmeu si Tarna Mare”. Proiectul, finantat de UNIUNEA EUROPEANA, prin Programul de Vecinatate Romania-Ucraina 2004 – 2006, Phare CBC 2005, a fost demarat in 28 august 2007, iar lucrarile prevazute in proiect au fost finalizate in data de 28 octombrie 2008.

Scopul proiectului a fost imbunatatirea relatiilor transfrontaliere pe granita romano-ucraineana a judetului Satu Mare, prin modernizarea infrastructurii rutiere de acces pe partea romana a granitei romano-ucrainene, intre punctele de trecere a frontierei Halmeu si Tarna Mare.

Proiectul a constat in modernizarea drumului de legatura intre punctele de trecere a frontierei Halmeu si Tarna Mare, DJ 109 M, pe tronsoanele Halmeu-Tamaseni (km 0+000 – km 6+000) si Tamaseni-Batarci (km 6+000 – km 10+200 si km 11+000 – km 12+800), prin executarea unui covor asfaltic de grosime 6 cm.

Realizarea acestei investitii reprezinta prima etapa in modernizarea intregului traseu al drumului judetean DJ 109 M Halmeu – Batarci – Tarna Mare, avand lungimea totala de 17,08 km, care este prevazuta in strategia Consiliului Judetean Satu Mare de modernizare si eficientizare a retelei de drumuri judetene, pentru o conexiune mai rapida intre cele doua puncte de trecere a frontierei, Halmeu si Tarna Mare.

Realizarea investitiei va conduce la fluidizarea traficului spre granita romano-ucraineana, la cresterea capacitatii de transport a zonei de nord-vest a tarii precum si la imbunatatirea legaturilor dintre zonele de granita invecinate din Romania si Ucraina.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 99