Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Sănătate: S-a lansat apelul pentru programul național de prevenire, screening, diagnostic și direcționare către tratament a pacienților cu tuberculoză

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat marți, 14 mai 2024, Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte „Organizarea unui program național de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament al pacienților cu tuberculoză”.

Pentru acest apel de proiecte, solicitant eligibil este autoritatea publică centrală aflată în subordinea Ministerului Sănătății cu competență exclusivă în domeniu, respectiv Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Alocarea totală pentru apelul de proiecte este de 8.120.000 de euro, din care maximum 80,79% contribuție UE și 19,21% contribuție națională.

Conform Programului Sănătate, în contextul prezentului apel, sunt vizate acțiuni de tipul – dezvoltare/actualizare de metodologii/ ghiduri/ protocoale/ proceduri etc., sesiuni de formare personal, furnizarea de servicii de screening TB, precum și campanii de informare pentru persoanele din grupul țintă.

Cererile de finanțare se pot depune în perioada 14.05-10.06.2024, prin intermediul sistemului MySMIS2021

Descarcă documentele

Sursa: MIPE

Vizualizări: 138