Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPA: Guvernul continuă investițiile în dezvoltarea comunităților locale

Guvernul României a aprobat, în ședința de marți, 14 mai 2024, o Ordonanță de Urgență care vine în sprijinul autorităților locale, aducând o serie de modificări pentru flexibilizarea procedurilor prin care sunt finanțate proiectele în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Conform comunicatului oficial, sunt peste 1.500 de proiecte de investiții care vor putea fi finanțate ca urmare a acestor modificări.

De asemenea, printr-un Memorandum aprobat tot marți la inițiativa Ministerului Dezvoltării, se va asigura plata pentru lucrări deja executate în cadrul Programului „Anghel Saligny”, Programului Național de Dezvoltare Locală (etapele 1 și 2) și Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Este vorba despre aproape 1 miliard de lei, fonduri puse la dispoziția Ministerului Dezvoltării pentru investiții aflate în derulare în comunitățile locale din întreaga țară, pentru realizarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, a drumurilor, podurilor și a rețelelor inteligente de distribuirea gazelor naturale”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 147