Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect finantat prin ISPA

La data de 10 decembrie 2008, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor pentru secţiunea Mehadia – Domaşnea de pe Drumul Naţional nr. 6.

Drumul european a fost modernizat prin reabilitarea a 20,795 km de drum national,în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de trafic şi alinierii acestora la standardele internaţionale.

Comisia Europeană, prin Facilitatea ISPA, a acordat sprijin financiar nerambursabil, în valoare de 6.445.019,06 Euro pentru reabilitarea secţiunii Mehadia – Domaşnea, între km 388+100 – km 408+895, porțiune ce constituie parte integranta a proiectului ce vizează reabilitarea Drumului Naţional nr. 6 intre Drobeta Turnu Severin si Lugoj.
Contribuţia Guvernului României de la bugetul de stat pentru realizarea acestui proiect a fost de 4.357.398,41 Euro.

Componentă a axei prioritare TEN-T nr. 7, Drumul Naţional nr. 6, este amplasat în partea de sud a României şi reprezintă o legătură majoră în reţeaua de drumuri europene (E70), de la Timişoara la Craiova.

Comisia Europeană a contribuit în mod substanţial la îndeplinirea principalelor obiective ale contractului menţionat, prin asistenţa şi sprijinul financiar acordat, având drept rezultate următoarele:
1. îmbunătăţirea şi modernizarea la standarde internaţionale a drumului existent;
2. îmbunătăţirea fluxului de trafic şi aducerea la standarde europene a acestui sector de drum;
3. creşterea capacităţii de trafic cu scopul prevenirii apariţiei aglomerărilor de trafic;
4. reducerea numărului de accidente grave şi îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei, în special la traversarea localităţilor.

Lucrările de reabilitare contractate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A- au fost executate de către asocierea JV Garboli Conicos S.P.A. – Tirrena Scavi S.P.A., supervizarea lor fiind asigurată de către Consortiul DIWI Consult International GmbH, Ramboll Danmark A/SA, si IC Consulenten Ziviltechniker GesmH.

Sursa: MT

Vizualizări: 130