Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul pentru consolidarea IMM-urilor prin acces îmbunătățit la finanțare, finanțat prin cea de-a doua contribuție elvețiană, urmează să se lanseze în trimestrul III 2024!

Echipa fonduri-structurale.ro a solicitat Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului informații referitoare la „Programul pentru consolidarea IMM-urilor prin acces îmbunătățit la finanțare” ce se va implementa cu finanțare din cea de-a doua contribuție elvețiană pentru România.

Conform răspunsului la solicitarea noastră, proiectul se află, în prezent, în etapa de aprobare finală de către partenerii elvețieni, după care urmează etapa de semnare a acordurilor de finanțare și de implementare a acestuia.

Obiectivul general al programului îl reprezintă transformarea verde și digitală a întreprinderilor mici și mijlocii din industria prelucrătoare românească, în scopul îmbunătățirii amprentei acestora asupra mediului, aliniindu-se, astfel, obiectivului relevant al Uniunii Europene de atenuare sau adaptare la schimbările climatice.

Activitățile finanțate vor fi din categoria industriilor de prelucrare, cheltuielile eligibile incluzând echipamente și tehnologii de economisire a resurselor/ materiilor prime și de colectare, reciclare sau reutilizare a deșeurilor, precum și echipamente și tehnologii de digitalizare a proceselor de producție, în scopul îmbunătățirii productivității la nivelul fiecărei întreprinderi beneficiare.

Sprijinul financiar va consta într-un instrument combinat de grant și credit, valoarea maximă a componentei de grant fiind de 50.000 euro (echivalent în lei)/ beneficiar.

În funcție de finalizarea etapelor anterior menționate, MEAT estimează lansarea acestui program în trimestrul al treilea al anului 2024. 

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 569