Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Centru: Ghidul pentru dezvoltarea incubatoarelor și acceleratoarelor de afaceri, lansat în consultare publică

ADR Centru, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul „Regiunea Centru”(PR Centru), a publicat astăzi, 30 aprilie 2024, în consultare Ghidul Solicitantului aferent Intervenției 1.5.1 „Incubatoare si acceleratoare de afaceri” din cadrul Priorității 1  „O regiune competitivă prin inovare și întreprinderi dinamice pentru o economie inteligentă”.

Proiectul poate viza o etapă sau 2 etape, respectiv:

  • Etapa 1 - Sprijin pentru dezvoltarea incubatoarelor de afaceri

Beneficiarul etapei 1 este solicitantul/parteneriatul constituit pentru dezvoltarea incubatorului de afaceri (Autoritatea publică a administraţiei publice locale, instituţia sau consorţiul de instituţii de învăţământ superior acreditate, institutele, centrele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare, camerele de comerţ sau societăți, asociații și fundații, individual sau în parteneriat).

  • Etapa 2- Sprijină implementarea programului de accelerare după părăsirea incubatorului de afaceri de către rezidenți. 

Pentru această etapă, fondatorii incubatorului de afaceri au calitate de administratorul de grant. Beneficiarii etapei 2 sunt întreprinderile nou înființate care au finalizat un program de incubare și accelerare din cadrul etapei 1 și care beneficiază de ajutor de minimis dacă îndeplinesc condițiile impuse prin prezentul ghid. 

Alocarea financiară corespunzătoare acestui apel este de 19.471.944,71 euro.

Observațiile și propunerile pot fi formulate prin completarea documentului pus la dispoziție și transmiterea acestuia prin e-mail, la adresa helpdesk@adrcentru.ro, până la data de 24.05.2024.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 176