Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Transport: S-a lansat apelul dedicat dezvoltării infrastructurii de transport multimodal

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Autoritatea de Management pentru Programul Transport (PT) 2021-2027, a lansat joi, 11 aprilie 2024, apelul de proiecte destinat finanțării dezvoltării infrastructurii de transport multimodal.

Solicitanți eligibili sunt administratorii portuari, operatorii portuari privați/operatorii de transport naval/operatorii de terminale logistice/ autoritățile locale sau regiile/serviciile care administrează terminalele intermodale/ multimodale.

Alocarea totală este de 15 mil. euro.

Investițiile eligibile în cadrul unui proiect depus vor viza:

  • construcția/ modernizarea infrastructurii terminalelor intermodale și multimodale situate pe rețeaua TEN-T, incluzând infrastructura rutieră și feroviară de acces, linii de cale ferată, drumuri și platforme interioare, utilități, împrejmuire;
  • activități privind dezvoltarea de centre logistice multimodale inclusiv Investiții în infrastructura de acces la centrele logistice multimodale.

Rata de cofinanțare în cadrul prezentului apel este:

  • 50% Fondul de Coeziune, 50% bugetul de stat – pentru beneficiari publici;
  • 50% Fondul de Coeziune, 48% bugetul de stat și 2% buget local/propriu – beneficiari privați/finanțați din bugete locale.

Apelul este de tip competitiv pentru investițiile din sectorul transportului multimodal, cu excepția infrastructurii care deservește transportul de combustibili fosili, termenul limită de depunere fiind 15 octombrie 2024, ora 23:59.  

Descarcă documentele

Sursa: MTI

Vizualizări: 157